Etiquetas

viernes, 16 de diciembre de 2011

MOLT DE TEMPS PER SABER CAP A ON ANAVEM

El fet que la demanda (la violència de gènere) no ha nascut d’un context concret sinó de la constatació d’una necessitat sociològica ha determinat ja des de l'inici la manera de treballar. El fet que no desenvolupéssim el material per a un context concret, doncs la idea era que aquest amb un grau de flexibilitat important pogués ser implementat en diferents espais amb joves, tant des de l’àmbit formal, com en d’altres contextos no formals, ha generat un treball de recerca i generalització important. En un context concret haguéssim establert una avaluació inicial amb uns indicadors clars i a partir d’aquí haguéssim tirat endavant.

D’entrada, la tasca es plantejava com un taller de prevenció de Violència de gènere. En la primera fase, en la de la determinació de la demanda, potser és on més de temps hi varem dedicar, doncs justament, necessitàvem recollir molta informació. Mica en mica ens varem adonar que la idea inicial canviava doncs l’objectiu en si potser passava per iniciar-se en aquelles formes de violència més habituals que de manera subliminal es donaven en els joves, ens centràvem, a través de les descobertes pels estudis realitzats per GARRIDO GENOVÈS, o pel Centre d’estudis Jurídics i formació especialitzada, en elements més específics i que inicialment no havíem tingut en compte. 
D’una banda aconseguir el disseny d’un taller en el que possibilitéssim trencar amb la dualitat que es podria plantejar, “Nois agressors vs noies bledes o submises”, de fet en els  estudis  als que fèiem referència sembla que el nombre de violència exercida per noies a nois puja, i molt, estem parlant d’un terç de les agressions entre joves, quan en adults el percentatge no arriba al 5 % (denunciat), havíem d’aconseguir que tot i treballar des de la perspectiva del gènere, calia sobretot fer pensar, a uns i altres i que, en certa manera, tots en sortien perdent. Per a possibilitar construir models alternatius.

De manera que la nostra primera fase se’ns va menjar molt més del que teníem previst, de fet la demanda, diria jo, que s’ha anat redefinint a mida que sabíem més sobre el tema. Les intencions concretes s’han modificat, també doncs la manera de fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario