Etiquetas

viernes, 25 de noviembre de 2011

25 de novembre . Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la dona

El 1999, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 novembre com Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La violència contra les dones i nenes constitueix un problema de proporcions pandèmiques. Almenys una de cada tres dones al món ha patit maltractament, ha estat forçada a mantenir relacions sexuals o ha patit algun tipus d'abús al llarg de la seva vida, generalment per part d'algú conegut.
Els defensors dels drets de les dones van establir a partir de 1981 el 25 de novembre com a dia contra la violència. La data commemora el brutal assassinat el 1960 de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, per ordre del dictador dominicà Rafael Trujillo (1930-1961).
Es convida els governs, organitzacions internacionals i ONG a que aquest dia organitzin activitats per tal de promoure la consciència col · lectiva del problema. El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona també constitueix el punt de partida dels 16 Dies d'Activisme contra la Violència de Gènere, que es prolonguen fins al 10 de desembre, Dia dels Drets Humans.
A Barcelona el dia d'avui es duran a terme diferents actes:

No hay comentarios:

Publicar un comentario