Etiquetas

martes, 22 de noviembre de 2011

Percepcions dels joves. Darrers estudis. Dades.

Les darreres noticies sobre la significació de la violència de gènere en el jovent de casa nostra fan pensar que el problema, està creixent, sembla que la realitat emmascara que cada vegada les relacions abusives es donen en edats més tempranes i que , la percepció inicial de problema viscut com a quelcom extern, no  es correspon amb la realitat que reflecteixen les dades i el darrer  estudi del desaparegut Ministerio de la igualdad el 07/07/2010
On apareixen percentatges significatius en referència a determinats valors com legitimar l’ús de la violència en determinades situacions , o assimilar les conductes de gelosia a demostracions d'amor, fruit dels sistemes de creences generats pels mites de l'amor romàntic que tant ens  bombardegen  al llarg de la socialització primària, i de la nostra construcció identitaria.


D'altra banda com es despren de la comunicació Chicos y chicas. Estereotipos de equiparación, estereotipos de diferencia ELENA RODRÍGUEZ SAN JULIÁN, Socióloga. Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha e IGNACIO MEGÍAS QUIRÓS, Investigador Social. Madrid els adolescents segueixen reproduint els estereotips de genere de manera contundent, sobretot quan aquests estan vinculats a relacions afectives. 
En la mateixa linea van els resultats del recent estudi realitzat per la sociologa  EVA LOPEZ REUS acabat de publicar per la Federación de Mujeres progresistas La percepció dels adolescents justifica la submisió femenina. 

Altres estudis com el realitzat per la OMS assenyalen que la prevalencia es redueix notablement quan es duen a terme   "Els programes escolars de prevenció de les relacions violentes entre els joves (« violència en el festeig ») són els que compten amb millors proves de la seva eficàcia."
Així doncs pensem que tot i el treball transversal que es duu a terme al llarg de tota la primaria especialment en experiencies de coeducació i educació no sexista , sobretot en els primers anys , (val a dir que els estudis revelen que la construció de la identitat de rols de gènere assenyalen que abans dels 5 anys aquests ja estan arrelats en la construcció de la nostra identitat ) Calen intervencions especifiques com la plantejada en aquest pràcticum.Adreçades especialment a adolescents.
Així la fonamentació de la fase de formulació de la demanada quedaria prou definida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario